About

Traces és un mapa de la memòria obert a tothom

Els carrers dels nostres pobles i ciutats estan plens de traces del passat ja siguin edificis, monuments o llocs que són depositaris de la nostra memòria col·lectiva. Part d’aquesta memòria, està actualment documentada i protegida per les institucions a través de diferents catàlegs i inventaris de patrimoni, tot i que a la vegada existeixen altres traces no documentades i que tenen un gran valor simbòlic per a la societat.

Traces vol ser un espai que fa accessible la consulta unificada de les fonts de dades existents, incorporant alhora la interacció amb la ciutadania i les comunitats que vetllen per la protecció del patrimoni, per a fer créixer i eixamplar de manera conjunta la noció de memòria.

Tenim molt patrimoni per davant. Ens ajudes a descobrir-lo?

Les dades

Actualment, pots consultar les dades del inventaris de béns arquitectònics i jaciments arqueológics de la Direcció de Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya, el mapes de patrimoni cultural de la Diputació de Barcelona i el Catàleg del patrimoni arquitectònic històric-artístic de la ciutat de Barcelona.

El mapa base ha estat realitzat amb dades de la Direcció General del Cadastre, l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, la Generalitat de Catalunya i OpenStreetMap.

L’equip

Traces és un projecte ideat per 300.000 Km/s, impulsat pel Premi Lluís Carulla 2018 i subvencionat pel Ministerio de Cultura y Deporte.